Přestaň mě srát!

Ikona

nezávislá politicko-kultruně-technicka revue

Temná strana 3D filmů: věci, které vám tají.

3D filmy: Hovada v řadách producentů, investorů a režisérů si opět našla způsob, jak likvidovat zdraví a vymazávat mozky celým generacím a ještě za to brát šílený peníze.

3D kina v naší zemi, kde společnost dospěla do takového stádia, že se snaží přebírat všechno ze zámoří, co nejrychleji to jde, rostou jako houby po dešti. Mnoho lidí si ovšem neuvědomuje, jak moc jsou 3D kina resp. 3D filmy na hovno a jak moc jsou špatné.

Článek rozdělím do 3 hlavních kapitol

  • Pojem „3D“ je reklamní sračka
  • Dobrovolné kurvení zdraví dětí za peníze
  • Kurvení filmu jako takového

„3D“ je reklamní sračka

Každý kdo někdy byl na 3D filmu ví, že o 3D se ve skutečnosti nejedná. On by totiž film, který by byl natočen v „opravdovém 3D“, nevypadal hezky. Aby to bylo pro mozek líbivé a stravitelné, dělá se to tak, že většinou zůstává ploché pozadí a nějaký objekt/objekty se jakokdyby vystrčí do popředí. Divák potom vidí hloubku ostrosti a prasata, který mu tyhle sračky podsouvají doufají, že se pak alespoň trochu cítí jinak, než při sledováním „2D“ filmu.

…A není 3D jako 3D.

Spoustu „3D“  filmů také dnes nevzniká točením, ale konverzí. To se dělá tak, že se vezme políčko po políčku daného filmu a řečeno hodně laicky: rozostří se pozadí, počítačově se vytáhne objekt do popředí a rozhodí se na dva snímky s určitým posunem, opět aby jako kdyby vystupoval před pozadí. Tohle nemá s 3D společnýho opravdu nic. Tato záležitost se týká jak nových filmů, tak všech starých filmů, které se teď vydávají znovu ve 3D, třeba ta sračka Titanic 3D. Další možnosti vzniku materiálu jsou obdobné, pouze na principu toho, že to třeba renderuje nějaký soft (animované filmy), popř. kombinace výše zmíněných. Pokud vás zajímá, které filmy jsou (následující spojení mě tahá za uši) „pravé 3D“ (lépe spíše 3D točeno) a falešné (lépe řečeno vzniklé post produkcí), můžete zavítat na tuto stránku: realorfake3d.com. Důležité na závěr kapitoly je: sprostě vám lžou a chtějí za to po vás peníze.

Zdravotní rizika

Samozřejmě, že v současné době neexistuje žádný seriózní dlouhodobý výzkum, který by se tímto tématem zabýval. Jednoduše proto, že je ještě brzo a také proto, že se těm pár hovadům, co tohle řídí, nehodil do karet. Co je prokázaný je nejen to, že 3D je absolutně nevhodné pro epileptiky ale také pro děti a řidiče.

Lékařsky je prokázáno, že někteří lidé mají po odchodu s kina bolesti hlavy, očí, ale rovněž např. rozostřené vidění. Věděli jste například, že několik hodin po sledování „3D“ filmu není doporučeno řídit např. automobil, nebo vykonávat některá zaměstnání??? Co to jako kurva je? Jak je možný, že po sledování filmu, není doporučeno řídit auto, ptáte se? Je to proto, že současné technologie jsou náročný na mozek, hodně ho unavují a v případech, že se mozek ještě vyvíjí (platí samozřejmě u VŠECH dětí) ho dokonce ovlivňují.

Jak je možné, že se tohle děje? Zdroje se různí. Prý je to způsobeno tím, že mozek při sledování filmu nedostává takové informace, jaké by čekal. Protože v normální životě oči zaostřují na skutečnou vzdálenost objektu. Ve 3D zobrazení se zaměřují na shodnou vzdálenost všech bodů (plátno, na kterém film sledujeme), ale vlivem 3D obrazu se oko snaží zaostřovat „za scénu“, jinam, do hloubky.

obrázek objasňující jádro problému, doporučuji rozkliknout.

Problém u dětí je o to vážnější, protože – jak je psáno výše – dětský mozek a oči jsou teprve ve fázi vývoje a pouhé sledování „3D filmu“ je může opravdu poškodit dočasně i trvale!!

U některých lidí byly prokázány následující problémy, způsobené přímo sledováním 3D kina:

Bolení hlavy. Pálení a svědění očí. Ztráta orientace. Migréna. Nevolnost až nutkání ke zvracení.

Ale dokonce i epileptický záchvat nebo mrtvice!!!!

Tohle vám ale nikdy v kině neřeknou, protože by pak rodina nedala dobrovolně peníze za to, že bude kurvit zdraví svých dětí. Tak se to prostě neříká a ty kapitalistický hovada dál prodávaj vadný produkt.

Další věc je, že samozřejmě „3D film“ nevidí tak, jak by mělo, dle některých zdrojů až 20% diváků, z důvodu nějaké oční vady (tupozrakost apod.)

Jak mi 3D filmy zabily kino

V dnešní době, jak bylo naznačeno na začátku, se každej může posrat ze 3D. Režiséři z USA jsou už tak vysraní nebo teda spíš jejich investoři, že rvou 3D do každýho filmu.

Situace dospěla do momentu, že záměr filmu uhýbá před formou. Takže už se nepíše scénář tak, aby byl zajímavej, ale aby se tam daly narvat efekty, jak hovna lítají na diváka a divák se pak cítil být uspokojen, že ty ŠÍLENÝ NEKŘESŤANSKÝ PENÍZE dal za něco, co se alespoň trochu odlišuje od „2D“ filmů.

Nejhorší na tom je, že to pak ty kina promítaj.

Hloupější člověk si řekne: „No a co, že to ty kina hrajou, když se ti to nelíbí, tak na to nechoď“. Ano, jenže problém je to, že když se týden hraje doba ledová ve 3D, mohl se místo toho hrát nějakej normální film, ne sranec určen na vytřískávání peněž z nebohých rodičů, který nevědomky v dobrým přesvědčení KURVÍ zdraví svých dětí.

Tak nám trend 3D kin pomalu likviduje kinematografii. Před našima očima se děje znásilňování filmů pro peníze a my, lidi, nečinně přihlížíme.

Je na čase se vzpamatovat. Přestat podporovat tyhle sračky a zamyslet se. A když už ne pro sebe, tak alespoň pro ty nebohý děcka, za nic nemůžou a ještě nechápou, že těm hajzlům, co maj hromadu peněž vůbec nevadí, že ty peníze vydělávaj na tom, že někoho pomalu zabíjí – ostatně na tom je postavenej celej současnej kapitalizmus, protože blahobyt naší společnosti plyne z toho, že někdo se má pěkně špatně a umírá pro to, abychom my mohli žít.

Závěrem: Na 3D filmy nechoďte a pošlete článek lidem, na kterým vám záleží. Třeba někomu otevře oči.

Názory jiných lidí, kterých jsem se zeptal. (citace neprochází úpravou, ani jazykovou korekturou)

Ze všech „3D“ hovadin mě bolí akorát oči, nedokázal jsem dokoukat ani jediný film bez sundávání brýlí. / Jakub

Přijde mi to jako sračka. Hi-tech výstřelek, který by třeba nějaký psycho film jako třeba Tron asi ještě o kousek posunul. Proč se ale točí 3D Titanic atd nechápu vůbec. Na 3D Avataru jsem byl 2x a jako to 3D bylo potřeba jen u pár scén, takže prozatimní dojmy z toho jsou fakt rozporuplné. /Martin

Můj postřeh je to že jak již bylo napsáno mě z 3D bolí oči ale díky bohu když je statická kamera, můžu sundat brýle a mozek si to přebere i bez brýlí. Jediné co mě ve 3D totálně zaujalo je poslední zpomalená scéna z JackAss 3D, kdy vzduchem létají předměty, trosky a herci. /František

Jen důvod jak z lidí vytáhnout víc peněz. Prakticky nikde mě to nezaujalo natolik, abych z toho byla nadšená. Kolikrát je ten film stejný jak s 3D brýlemi tak bez. 😀 /Ivana

‎3D filmy jsou jen předražený filmy protože tam je napsaný to 3D, jinak v tom nevidím moc rozdílů. /Mirek

3D není nic zajimavýho , jen pouze větší částka u pokladny kina. /Martina

Byl jsem na asi třech filmech ve 3D. Nejdelší byl Avatar, po kterým mě bolely oči a hlava … a ano, dělá to prý nějaký změny v mozku … na žádnej další 3D film už určitě nepůjdu. Hollywood to ale nechce jen tak zahodit, ikdyž je to fiasko a vrazil do toho spoustu peněz … /Antonín

Kdyby aspoň nedělali 3D filmy pro malé děcka.. /nn

Váš názor prosím nechte v diskuzi. Může se palcovat a názory s nejvyšším hodnocením zveřejním na konci měsíce.

Poznámka: článek vyjadřuje osobní názor, se kterým se nemusíte ztotožňovat. Informace v článku jsou získány z různých zdrojů, převážně internetových, ze kterých jsem poslední dobou čerpal, abych si udělal objektivní obrázek o tématu. Nelze zaručit, že vše v článku je stoprocentně pravda, protože seriózní výzkumy jsou ještě v plenkách. Obrázky jsou z googlu a můžou se na ně vztahovat autorská práva.

Máte jiný názor, podělte se v diskuzi, nebo zašlete polemiku na adresu šéfredaktora, bude otištěna.

Filed under: kultura, technika, , , , ,

30 komentářů

  1. Jech píše:

    Na 3D filmu jsem byl kdysi dávno na Avataru, furt jsem si musel sundávat brýle, abych mohl vůbec rozumně koukat. Ze zadních řad to pak ani není řádně vidět. Od té doby se 3D vyhýbám, jak kvůli ceně, tak kvůli tomu, že mi to nenabídne nic navíc.

    U nás je lokální kino už taky „3D“ a nahoru šli samozřejmě i ceny klasických filmů. Zdravotní následky mě tedy nemile překvapily, bohužel to dává logiku.

    Jinak nedávno jsem od provozovatele jednoho malého kina slyšel, že distribuční společnosti jim schválně prodávají filmy za zvýšenou cenu, aby je zlikvidovali. Brzy tak budou už jen cinestary, pokud to města neudrží ….

  2. jaCUBE píše:

    Jen ještě podotknu, že co se týče anaglyfická stereoskopie, tak to je technologie, kterou používal již v roce 1852 (to není překlep) Wilhelm Rollmann u fotografií. Co se týče filmů, jedná se o rok 1915.

    Takže nic mě nepobaví víc, než když někdo tvrdí, o sto let staré technologii, jak je úžasná a hi-tech… 🙂 Existují dobré důvody, proč se 3D v současné podobě neuchytilo a nikdy neuchytí… Pro mě to není nic, než marketingová značka. HD mělo alespoň smysl, ale na HD film dneska nikoho už nenalákáte… a nějak se to prodat musí. Je to taky jeden z důvodů, proč začínám mít čímdál raději televizní tvorbu a seriály, žádný 3D a nízký rozpočet vede k potřebě originality a dobrého scénáře a to je to, co očekávám.

    Mimochodem, je jednoduché si vyrobit anti-3D brýle, stačí prohodit polarizační sklíčka a mít tak dvě stejně barevné, pak se dá i tzv. 3D film zkouknout. 🙂

  3. grafikabrno píše:

    3D mě nikdy nechytlo a asi asi nechytne, stačí mi klasika. Pohybuji se v 3d světě a to mi stačí…

  4. Okousaná mrkev píše:

    Ani nevím, jak reagovat na článek v kterém jsou nepodložená fakta a často naprosté nesmyly. Snad jen tak, že na 3D filmy nechodím, nemám je rád. 3D je jen marketingový nesmysl. Na druhou stranu super nápad, jak trochu utnout tipec kinoripům. Jsou filmy, které v 2D prostě nejsou.

  5. jiri píše:

    Ja s tim osobne zadne problemy nemam,po sledovani filmu avatar ve 3D bylo vse v pohode,zadna unava nic takoveho jsem nepocitil ani u jinych filmu ve 3D. Je teda pravda,ze v tom zadny markantini rozdil nevidim oproti normalnim filmum,akorat tak mozna v cene……

  6. zvadlá petržel píše:

    V 3d kině jsem byl 3x, 2x v klasickém a jednou v Imaxu. V tom klasickém jsem po určité době přestal vnímat hloubku a prostorovost, proto jsem musel po určitých intervalech nadzvednout brýle, chvíli se zadívat na plátno bez brýlí a pak to bylo zase bylo lepší. Jednalo se asi určité ovlivňování mozku, ale žádný větší problém v tom nevidím, jelikož 3d kino si dopřeju vážně tak max. 1x do roka. Co se týče „požitku“, je pravda, že převládá vizuální nad dojmem z příběhu, proto jsem si vybíral filmy s (podle mně) silnějším příběhem, který jsem eventuálně znal z knižní podoby. Přiznávám, že to má něco do sebe, zároveň ale dávám za pravdu autorovi článku, ačkoli mám výhrady ke zvolenému slovníčku, myslím, že článek je dost výstižný na to, aby se bez těch vulgarismů obešel, že současná kinematografie nabízí spíše vizuálně atraktivní a až na 2. místě příběhově kvalitní produkci. Dalším mým poznatkem je, že nemá smysl chodit na 3d film s titulky, jelikož se jejich čtením ochuzujeme právě o ten vizuální zážitek, který nám nabízí, a kvůli kterému někteří chudí do kina. Závěrem toho jsou dvě větve – filmy umělecko-intelektuální, na které je lepší zajít do normálního 2d, kde neruší násilné vnucování nerealistického chování fyziky 3d filmů (to, že vám neustále něco padá do ksichtu), a filmy, které jsou z mého názoru už třetí generací vizuálně-komerčních záležitostí. První generací byly podle mě akční filmy s parádními pyrotechnickými kousky, 2. generací filmy využívající počítačové grafky, od Jurského Parku až po Jacksonova KingKonga. Samozřejmě se najdou i kvalitní kompromisy, pak je ale vhodné využít technologie kvalitnější a méně drastičtější pro naše vnímání, a tou je např. Imax, který jsem si sám vyzkoušel na dokumentárním filmu Hubble 3D, a v porovnání s předešlými dvěma bylo vnímání tohoto filmu přirozenější, nevyžadovalo občasné sundávání brýlí, postavy nebyli deformované (imax má sférickou promítací plochu redukující zkreslení při pohledu z různých míst kinosálu). Asi bych z toho nedělal dogma. 3D technologie je dobrý sluha ale zlý pán, filmy by se neměly podřizovat technologii a v zásadě ani komerci. To jakých prostředků využijí by mělo být po pečlivém uvážení vhodnosti či nevhodnosti odpovídající obsahu. Vždy se najdou zastánci a odpůrci, vždy by měla existovat alternativa pro ty druhé. Souhlasím s tím, aby se provedl podrobnější výzkum o možných následcích 3d technologie, osobně mám zkušenost, že když jsem do školy tvořil prezentaci 3d anaglyphů v primitivní red-cyan technologii barevných brýlí, po několika hidinách sledování těchto obrázků jsem ještě určitou dobu viděl barevné okraje předmětů kolem.

  7. karnov píše:

    Článek jistě zajímavý, jen autor a hlavně jeho vyjádřování je „nějaké divné“.

  8. Miroslav Volák píše:

    jste hlupáci vážení.Proč nevyužít technologii když ji máme?Souhlasím že to ještě není optimální,ale být po vašem létáme ještě ve vzducholodích a místo telefonu používáme telegraf či kouřový signál. Dejme tomu čas,možnost a mějme prosím mysl otevřenou

  9. Janca píše:

    somráááci :D:d:Dnejlepší je 3D

  10. Janca píše:

    hlavne 3D TV:))):D 😀 😀

  11. Janca píše:

    autor je somrák:D:D

  12. Janca píše:

    jéé to jsem se zasmála:D:)

  13. Nečasová píše:

    babi, koupila jsem si na stará kolena TV 3d, dřela jsem celý život jako kůň, nikdo mi za to nedal odměnu 280 tisíc, tak jsem ty peníze vrazila do TV, filmy se mi líbí a po těžké práci si užívám zasloužený odpočinek. Sociální dávky nedostávám, dluhy nedělám, za všechno řádně platím a po odsloužení 46let jsem dostala přidáno 120 kč, kéž bych byla aspoň na chvilku poslankyní nebo Rómka, to bych ty televize měla 2. Zdravím vás a sprostě nemluvte, není to hezké.

  14. Zdravím kolegu, upřímě je mi líto co nejspíš musíš prožívat a čím procházíš… Vidím že jsi další světlou vyjímkou v této době temna. Jasně z textu vidím téměř totožný postoj jaký jsem měl k tomuto celému fiasku jménem společnost… Ale poradím ti, zkus se nad to povznést a zachovat klidnou hlavu, nepoužívat agresi a nesnažit se v lidech vyvolat nějaký vztek, jestliže na tyto aspekty si dáš pozor, tak brzo povstaneš ve svém rozvoji zase o stupeň výše.. Je zcela pochopitelné, reakce jaké máš na to co se děje.. Jsem moc rád za to že je více lidí kteří jsou schopni vidět i to co je v pozadí né jen to co nám vytváří a to co podle plánu vidět máme.. Snaží se znás vytvořit poslušné nemyslící hroudy svalů abysme dřeli za minimum a budovali poslušně jejich imperium. Ve svém bádání jsem jen málo kdy narazil na takovýto velice uvědomělý a efektivní článek sdělující z jednoho oboru téměř všechen problém, ale ono ten problém je mnohem větší a toto je kousíček vrcholu… Dále toto souvisí s Reklamou především, a reklama sama osobě je psychologicky projekt nenápadný ale velice účinný, a opět o škodlivosti nemáme ani páru ale potvrzovat se začínají veškeré obavy… toto má přímý vliv na vývoj všech po roce 1989 kdy americká špíná využila hloupých vlád a nabídla jim podlé výhodně vypadající zakázky v podobě všemožného zboží, filmů, služeb a výýýýhodně, skočili potom jak kůra po snoplu a měli a mají se ja k prasata v žitě.. a stále si neuvědomujou že ve skutečnosti nás to zlikviduje… MLADÍ LIDÉ KTEŘÍ V DĚTSTVÍ SLEDOVALI AMERICKE PSYCHOLOGICKE POHADKY, (TOM A JERY, FLINSTOUNI, R&R, A DYSNEYHO CELKOVĚ) TAK DNES NENÍ SCHOPEN ZODPOVĚDNĚ MYSLET ! NENÍ SCHOPEN UDRŽET POZORNOST NEVÍ CO CHCE A JE PRÁVOPLATNĚ V PĚKNEM PRŮSERU KTERÝ KDOVÍ JESI VŮBEC JE VRATNÝ. JSOU TO VŠICHNI TI NORMÁLNÍ ZDRAVÍ JEDINCI KTEŘÍ SE ZE ZÁHADNÉHO DŮVODŮ NEJSOU SCHOPNI OSAMOSTATNIT I PŘESTO ŽE MAJÍ TŘEBA DOBROU PRÁCI A DALŠÍ PŘEDPOKLADY KTERÉ MU TO UMOŽŇUJÍ… DÁLE JSOU ZDE POTRAVINY VZDUCH A LÉKY… ZKRÁTKA UPLNĚ VŠECHNO CO VÁS KAŽDOU SEKUNDU OBKLOPUJE JE VESKUTEČNOSTI NÁSTROJ ZLA KTERÝ VÁS SVAZUJE A PODMAŇUJE SI VÁS … A VY JSTE SSPOKOJENI V OMYLU ŽE JE TO SUPER ZÁBAVA NEBO ÚŽASNÁ VĚC ALE PŘITOM JE TO CÍLEM A NEJDŘÍV VÁŠ MOZEK ZPRACOVALI K TOMU ABY TOUŽIL PO TĚCHTO VĚCECH A PŘIŠLI MU ZAJÍMAVÉ… A PAK JEDNODUŠE PŘIŠLI S VĚCÍ KTEROU HO UKÁJÍ… A VYSTE RÁDI ALE PŘITOM SE ZTRÁCÍTE V KONZUMU A DNES UŽ TO DOPADÁ NA SPOLEČNOST.. A LIDÉ PITOMĚ UMÍRAJÍ, PITOMĚ SI NIČÍ ŽIVOT, A NEJSOU SCHOPNI ŽÍT. JINAČ CHTĚL BYCH NA TEBE KONTAKT DĚLÁM SI TAKOVÝ ADRESÁŘ TĚCH PROBUZENÝCH A MYSLÍCÍCH LIDÍ, KDYBY NÁHODOU NÁS CHTĚLI NĚJAK EXTREMĚ OMEZIT A OVCE BY SOUHLASILI TAK ABYSME SE NEZBLAZNILI NEBO SE NENECHALI TAK SE TOMU MŮŽEM PAK SPOLEČNĚ POSTAVIT .. JSEM SI JISTÝ TÍM ŽE TO CO JSEM POCHOPIL JE UNIVERZÁLNÍ CESTA VEN ZE VŠECH STRASTÍ… JE NESMÍRNĚ JEDNODUCHÁ A ZÁROVEŇ SLOŽITÁ ALE JE TO ZKRÁTKA PRAVDA VE KTERÉ NIC TAKOVÉHO JAKO PROBLÉM NEBO MYŠLENKA ZLÉHO ÚMYSLU NEEXISTUJE 🙂 MĚJ SE A DRŽ SE PŘEJI MNOHO ÚSPĚCHŮ A POZNÁNÍ, DUCHOVNÍHO ROZVOJE A POCHOPENÍ

  15. * A JEŠTĚ DODATEK K TÉMATU : TAK NEZÁVISLE V DOBĚ KDY JSEM JEŠTĚ BYL SLEPÝ V TEMNU.. TAK ČISTĚ NEZÁVISLE BEZ JAKÉHO KOLI PODEZŘENÍ, JSEM TAKÉ V NADŠENÍ SLEDOVAL PŘES BRÝLE A UŽ OBRÁZKY OBYČEJNÉ JSEM POCHVILCE BYL ZTOHO VYČERPÁN OČI JSEM MĚL ROZHOZENE PAK, PO DELŠÍ DOBĚ UŽ TO PŘEKRÁČELO POŽITEK S DÍVÁNÍ PROTOŽE PŘESNĚ JAK PÍŠE ČLÁNEK, SVĚDĚLI MĚ OČI A BYL JSEM DEZORIENTOVANÝ ZKRÁTKA JAKOBY OBLBENY A PROSTĚ JAKOBYCH SE DÍVAL NEBO NĚJAK NEVHODNĚ POUŽÍVAL HLAVU .. ŽE POTOM ROZOSTŘENÍ BYLI MALÝMI VĚCMI ALE PO HODINĚ TÉMĚŘ NEJSEM SCHOPEN DÁL POZOROVAT PROTOŽE STAV JE TAK NEPŘÍJEMNÝ BOLÍ HLAVA, ZAČÍNÁM JAKOBY KŘEČOVITĚT A OTÉKÁM A SVĚDĚNÍ OČÍ A NEJVĚTŠÍM PROBLÉMEM JE UMĚ TA UMORNÁ BOLEST HLAVY NASTUPUJÍCÍ VĚTŠINOU PO HODINĚ SLEDOVÁNÍ … A HLAVNĚ OPRAVDU MŮJ NÁZOR JE TAKOVÝ ŽE UŽ NEPOZNAJÍ LIDÉ CO JE BAVÍ, ŽE UŽ DĚLAJÍ VĚCY KTERÉ JIM VNUTILI ŽE JE BAVIT MAJÍ …

  16. Jiří Korďa píše:

    3D je skvělá věc a ve zprávách neukazovali nikdy nikoho u nás, že by šel k doktorovi, kvůli tomu, že ho bolí očička ze sledování 3D filmu. To jsou jen americký vejmysly, aby mohli žalovat kino, protože jim udělali újmu. Pseudonázory na to, že to kurví mozek a oči, jsou jen tvůj názor, kterej ti zkurvilo kdoví co.
    3D je skvělá podívaná a takovej film o přírodě točenej přímo pro 3D je zážitek srovnatelnej s tím, že tam přímo jsem a lepší v tom, že nemám strach o život. A film předělávanej na 3D sice není ono, ale např. Titanic je udělanej krásně (taky to stálo balík).
    Spíš polemizuj o tom, že dívat se na 3DTV je rozumnější než chodit na 3D filmy do kina. Plátno prostě není už prostě ono. A taky by jsi mohl polemizovat o tom, jestli brýle pasívní nebo aktovní. Kina používaj ty lepší, ale to plátno … není to prostě ono …

  17. AaLvin píše:

    Ten idiot co tohle napsal nerozumí grafice ani jako normální člověk rozumí spodkám , protože to co si on myslí že vidíme v popředí , je to co je normálně , ale ve skutečnosti je obraz snímán normální vysokorychlostní kamerou a grafici poté udělají film jako normál (2D) a potom si pohrajou s pixelama které posouvají tak , aby byl obraz vnímán jako u lidí s pokřivenu sítnicí a udelaly brýle , které ti obraz rozostří a proto vidíme tzv 3D jakoby 3tí rozměr neboli je to kolem nás ale nemá hmotnou formu čili to 4té Dé . O to u 3D de , představit divákovy falešnou iluzi o tom , že věci z filmu jsou kolem , ale postupně to vylepšují , první 3D muselo mrtě ničit očí , ale dnešní 3D je něco trochu jiného. by aalvin ( aalvin.ea@seznam.cz)

  18. AaLvin píše:

    ještě bych rád dodal , ty nesmysli co tu sereš ty zajímaj jen najivky , polarizační brýle to nejsou jsou to dioptrické brýle , upravené , aby mohly být z plexi a místo zaoblených skel mají microvrstvu z jedné látky , která má podobný efekt jako to sklo u normálních brýly , ale s tím že člověku s oční vadou může způsobit po častém nošení i nějaké potíže , jako je horší viditelnost a bolest hlavy. ( prej polarizační brýle to je idiot :D:D:D:D)

    • Nekulová píše:

      Ujišťuji tě, že se jedná o obyčejné polarizační folie. Jaký význam by měly dioptrie? 3D neni škodlivé pro dospělého člověka bez většich očních vad pokud 3D nesledují často. Též když dítě občas koukne na 3D film, nic se nestane. Jen aby nekoukalo denně na 3D televizi, z hlediska vývoje zraku by mu to mohlo nenávratně porušit prostorové vidění.

    • Sebastian píše:

      Tak teď jsem se opravdu upřímně zasmál 😀 Idiot je podle mě ten, co si myslí, že jsou to dioptrické brýle, jen proto, že neumí použít google 😀 chudáčku 😀 příště místo psaní takové píčoviny jako je tohle zkus zadat do google „pasivní 3d brýle“…vyvaruješ se toho, že pak ze sebe budeš dělat debila 😉

  19. Johan píše:

    Náhodou jsem narazil na tento článek, mno myslím, že by autoři veřejných článků měli skládat nějaký psychotest. Styl článku a formulace, spolu s volenými slovy, jasně ukazuje na nějaký mindrák, který si tento jedinec zde vylil na všechny kdo to zkoušel číst. Na místě autora článku, bych neutrácel nehorázných a šílených 150 korun (pro většinu normálních lidí, záležitost párkrát do roka) a šel bych si koupit kvalitní prášky. Jenom nám prosím pak nepište článek o dalších nepravostech proti lidskosti, která se děje na lidech a nejhorší na dětech, ve farmaceutickém průmyslu.
    Zdraví zdar

  20. Alice píše:

    s 3D nemám jediný problém. Nic mě z něj nebolí a obraz mám super (y)

  21. Peter Spišák píše:

    Bol som 3D niekolkokrat Galaxie Haje. Stale obrovske sklamanie. Po nasadeni okuliarov sa obraz zmensi. Obraz rozmazany, tmavy a pri akcnych scenach trhany. Viac na 3D už nejdem.

  22. Jarda P. píše:

    Ty seš ale debil 😀

Napsat komentář

Menu







Prolog

Magazín "Přestaň mě srát" je pokračováním Českého magazínu, ke kterému jsem ztratil přístupové údaje. Jedná se o nezávislou politicko-kultruně-technickou revue, která je zaměřená na komentování současných problémů společnosti a na jejich důsledky.

Názory jednotlivých redaktorů se nemusí shodovat s názorovým stanoviskem Českého magazínu resp. webzinu "Přestaň mě srát".

Prohlížení stránek je doporučeno pouze osobám straším 18 let. Všechny texty jsou chráněny autorským zákonem. Články neprochází jazykovou korekturou.

K článkům jsou povoleny i diskuze, které jsou absolutně svobodné, nemoderované a můžete se libovolně vyjádřit. Diskuze tedy také, stejně jako zveřejněné články, nemusí souhlasit s názorovými stanovisky magazínu "Přestaň mě srát".

Svoboda slova je to nejdůležitější, co máme.

Výměna odkazů

Tomáš Potěšil

chcete tady mít odkaz? pište na mail.stepan[a]gmail.com

Reklama

Podporujeme:

Kontakt

Pokud tady chceš mít článek, napiš na mail.stepan[zavinac]gmail.com a já ho tady otisknu.

U autorů zachováváme anonymitu a mají možnost se svobodně vyjádřit.

Taktéž rádi zveřejníme i polemiku s některým článkem, v případě zájmu otisknutí pište na email šéfredaktora.

Kontakt na případné jednotlivé autory v rámci ochrany soukromí nezvěřejňujeme!